WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?
Bredestraat 27
4014 NA Wadenoijen
Bel ons direct
06 511 305 68
Stuur ons een e-mail
info@vandijkelektro.nl

EV-laadstations

Ben je op zoek naar een laadpaal voor het thuis laden van je elektrische auto? Bij Van Dijk Elektro vind je precies de laadoplossing, die past bij jouw levenssituatie en je wensen. Of je jouw voertuig alleen snel en comfortabel wilt laden, op de kracht van de zon wilt tanken, of een wallbox met veilige toegangsbescherming voor je parkeerplaats buiten wenst – bij ons vind je het passende laadstation voor je huis.

Een laadstation is een belangrijke aankoop, dus dat begint bij de juiste informatie en het juiste productaanbod. De specialisten van Van Dijk Elektro weten hier alles over. Hier lees je waar het slim is om op te letten bij de aanschaf van een laadstation voor je elektrische auto. Of dat nou een vaste laadpaal wordt, een wandlader of een laadstation zonder vaste kabel.

Vaste kabel

De meeste laadstations hebben een vaste kabel, waarbij je de keuze hebt tussen Type 1 en Type 2. Deze termen houden verband met het type stekker dat aan de kabel verbonden is. Dit type stekker – 1 of 2 – houdt uiteraard weer verband met het type aansluiting – 1 of 2 – van jouw auto.

Onze aanpak

Een gespecialiseerde monteur komt eerst ter plekke bij jou de situatie opnemen. We kijken buiten naar de optimale plaats voor de laadpaal en binnen naar de groepenkast. We geven ook advies over de benodigde zwaarte van het laadstation. Dat kan 11 of 22 kilowatt zijn. We voeren onder andere de merken Mennekes, Easee en Wallbox.

Laadcapaciteit

De laadcapaciteit van het laadstation kan dus 11 of 22 kilowatt zijn. Dit zegt iets over de potentiële laadsnelheid. Daarbij is het in elk geval van belang te weten welke laadcapaciteit jouw auto aankan. Namelijk, als de auto slechts maximaal 11 kilowatt aankan, dan is de toegevoegde waarde van een laadstation van 22 kilowatt in principe nihil. Laat je door onze specialisten goed voorlichten. Dat voorkomt onnodige uitgaven.

Download on the App Store

Met een app kun je eenvoudig laadstations beheren. In de app heb je toegang tot alle faciliteiten en de verschillende laadpalen. De laadpalen app is beschikbaar voor zowel Android als iOS toestellen. Download ‘m direct vanuit Google Play of de App Store.

KWh-meter

Met een KWh-meter verkrijg je een helder inzicht in hoeveel stroom je auto verbruikt. Het kan ook handig zijn het juiste verbruik door te berekenen aan je werkgever of je eigen bedrijf. Er zijn laadstations met KWh meter. Wij hebben vanzelfsprekend de mogelijkheid om een Kilowattuurmeter te installeren in jouw meterkast. Bovendien bieden we je de optie ‘low balancing’. Hiermee zetten we er een meter tussen die het verbruik van de laadpaal aanpast als er voor het huishouden meer stroom benodigd is.

Van Dijk Elektro